Närokällan

Närokällan PrebioMax

Lähetetään varastoltamme *
14.10.2024
Kampanja

Shopping4net - 25 years of Shopping

Osallistu juhlimaan 25-vuotista taivaltamme verkkokauppiaana. Ajanjaksolla 25.9. – 25.10. julkaisemme joka viikko uusia huippumyyviä tuotteita uskomattomiin juhlahintoihin. Älä missaa tilaisuutta tehdä löytöjä!

Katso ajankohtaiset juhlatapahtumatuotteet »

Kilpaile ja voita!

Joka viikko arvomme juhlapaketteja, jotka ovat täynnä tuotteita.

Juuri nyt: Voita paketti syötäviä ja raikkaita tuotteita Biofoodilta, arvo noin 100 €!

Lue lisää kilpailuista täällä »

Tuotetieto

PrebioMax innehåller både resistent stärkelse och lösliga fibrer. Prebiotika är komplexa kolhydrater som klarar sig genom matsmältningssystemet utan att brytas ner.

Prebiotika är inte samma sak som tarmbakterier, istället är det bakteriernas matkälla. Man kan alltså fylla på med bakterier i det oändliga, men har man inte prebiotika så överlever de inte. Prebiotika är själva maten för tarmbakterierna.

Prebiotika är komplexa kolhydrater som inte bryts ner av magsafterna och i tunntarmen till socker utan når bakterierna i tjocktarmen i intakt form vilket gynnar utvecklingen av befintlig bakterieflora. Man kan sammanfatta det med att det är resistent stärkelse, alltså komplexa kolhydrater i form av främst olösliga men i viss mån även lösliga fibrer.

Det är därför grönsaker är så nyttigt, de har både näring och fibrer. Bäst är råa grönsaker, för när man kokar dem för länge så bryts vissa fibrer ner till fruktsocker istället. Man märker att de blir sötare. Variation är också viktig för det finns olika slags prebiotika. Banan är fantastisk prebiotika – men inte den gula, utan den gröna bananen. Inget man normalt äter, men i den gula har den resistenta stärkelsen omvandlats till fruktsocker.

Prebiotika får man naturligt från jordärtskocka, cikoria, sparris, honung, baljväxter, ruccola, bananer (gröna), äpple, plommon, yacon, kål, lök och vitlök, men även kokta kalla rotfruker, såsom potatis (går bra att värma eller steka igen). Det är främst ämnen i dessa som inulin, fruktooligosackarider (FOS) och pektinsom är viktiga.

När man tar extra tillskott av bägge kan det orsaka en del obehag i början med gaser och uppsvälld mage, diarré etc.Minska då ner dosen tills symtomen försvinner och öka sedan sakta upp dosen igen. Dagsdosen ligger på 4-10 gram. Man börjar med en låg dos.

Vissa med riktigt svåra besvär och IBS kan ha ett överskott av dåliga bakterier som vandrat upp i tunntarmen. Då bör man vara lite försiktig med prebiotika i början, eftersom reaktionen ofta är kraftig.


Tuotenumero

HNRN2-QK-180


Näytä kaikki Tick Tock Näytä kaikki Skosh Näytä kaikki BioGaia Näytä kaikki Aurora Näytä kaikki Clipper Näytä kaikki Octean Näytä kaikki Ghee Easy Näytä kaikki Dr Organic