Kromi
Kromi sisältyy GTF:ään (glucose tolerance factor). GTF säätelee kehon sokerin sietoa ja käsittelyä yhdessä insuliinin kanssa. Kromi on välttämätön aine verensokerin kuljettamiseksi soluihin. Kromin puute aiheuttaa sen, että sokeri ei pääse soluihin, mistä johtuen ihminen tuntee makean nälkää. Kromi siis vähentää makean himoa, mutta sillä on myös muita tehtäviä kehossa. Sitä on myös silmän linssissä, ja se on välttämätön sikiön kasvulle. Kromi vaikuttaa myös lihasmassan kasvamiseen ja veren kolesteroliin ja rasva-aineisiin. Suositeltava päiväannos kromia on: Miehille 30 µg, ja naisille 25 µg. Kromia on luonnollisesti oluthiivassa, nokkosissa, lihassa, simpukoissa, tonnikalassa, pähkinöissä, kuivatuissa hedelmissä ja täysjyvätuotteissa. Tumman suklaan kromipitoisuus on hyvin korkea.