Tuotetieto
NTFactor
NTFactor– fosfolipidit ja glykolipidit lesitiinistä
NTFactor® on patentoitu uute fosfolipideistä ja glykolipideistä, jotka on saatu lesitiinistä (soijalesitiini). Lesitiini on kemiallisten yhdisteiden ryhmä, joka koostuu erilaisista rasvoista (lipidit – fosfolipidit ja glykolipidit), sekä koliinista, inositolista ja fosforista muun muassa. NTFactor®:n fosfolipidit ja glykolipidit on yhdistetty patentoituun seokseen aineita, jotka suojaavat niitä tuhoutumiselta ja edistävät niiden solujen omaksumista.
Fosfolipidien ja glykolipidien uute tulee soijalesitiinistä.
Lesitiini – rasvat (lipidit) soluissa
Lesitiiniä esiintyy luonnollisesti kaikissa soluissamme ja niiden kalvoissa, sekä elintärkeissä elimissämme kuten aivoissa, maksassa, luuytimessä ja munuaisissa. Esimerkiksi aivoissamme on suuri määrä lesitiiniä. Keho käyttää myös lesitiiniä rasvojen aineenvaihduntaan ja kuljetukseen.
Lesitiini on itse asiassa kemiallisten yhdisteiden ryhmä, jota kutsutaan fosfolipideiksi ja glykolipideiksi. Niiden katsotaan olevan merkityksellisiä aivoille, verelle, hermoille ja kudoksille. Fosfolipidit ja glykolipidit ovat monityydyttymättömiä rasvoja (lipidejä), jotka ovat sitoutuneet erilaisiin aineisiin, kuten koliiniin (fosfatidyylikoliini), inositoliin (fosfatidyyliinositoli), fosforiin (fosfolipidit) ja glyseroliin (fosfatidyyli-glyseroli). Ruokavaliossa lesitiiniä esiintyy runsaasti muun muassa kananmunan keltuaisessa, mutta myös maksassa, soijapavuissa, auringonkukansiemenissä ja vehnänalkioissa.
Koliini ja inositoli
Koliini ja inositoli ovat kaksi vitamiininkaltaista ainetta, jotka sisältyvät lesitiiniin. Inositoli, joka muodostuu glukoosista ja inositolifosfolipideistä, on tärkeä signaalinsiirrossa. Koliinilla on merkitystä rasvojen ja homokysteiinin aineenvaihdunnassa, ja sillä on rooli maksan toiminnassa. Keho muuntaa myös lesitiiniä koliiniksi, joka puolestaan edistää välittäjäaineen asetyylikoliinin muodostumista.
Annostus
Aikuisille: 1-3 kauhallista päivässä. Voidaan sekoittaa veteen, mehuun tai ruokaan.
Tämä on ravintolisä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisiä ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.
Ainesosat
Fosfolipidit ja glykolipidit soijalesitiinistä (86,98%)
(fosfatidyylikoliini, fosfatidyyli-inositoli, fosfatidyylietanoliamiini, fosfatidyylihappo, digalaktosyylidiacylglyseroli, fosfatidyyliglyseroli, lyso-fosfatidyylikoliini, lyso-fosfatidyylietanoliamiini, fosfatidyyli-seriini, monogalaktosyylidiacylglyseroli, lyso-fosfatidyyliglyseroli), fruktooligosakkaridit, pantoteenihappo (pantetiini), boori, antioksidantti (rosmariiniuute).
Säilytettävä poissa suorasta auringonvalosta. NTFactor® on stabiili -20 ºC:sta 180 ºC:seen. Säilytettävä kuivassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja pakastimessa, mikä estää tuotteen sisällön paakkuuntumista. Tuotetta voidaan käyttää ruoassa, joka pakastetaan tai lämmitetään miedolla lämmöllä.
Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.
Sisältö per 4,5 g (3 mittalusikallista)
Fosfatidyylikoliini 1240 mg** | |
Fosfatidyyli-inositoli 970 mg** | |
Fosfatidyylietanolamiini 740 mg** | |
Fosfatidyylihappo 540 mg** | |
Digalaktosyylidiacylglyceroli 230 mg** | |
Fosfori 111,6 mg (15,9%) | |
Fosfatidyyliglyseroli 90 mg** | |
Lyso-fosfatidyylikoliini 38 mg** | |
Lyso-fosfatidyylietanolamiini 27 mg** | |
Fosfatidyyliseriini 18 mg** | |
Monogalaktosyylidiacylglyceroli 12 mg** | |
Pantetiini (pantoteenihappo, vit. B5) 6,249 mg (104,15%) | |
*VRN = Päivittäinen vertailusaanti | |
**VRN ei määritelty | |