Tuotetieto
Närokällan Ceylonkanel EKO
Tämä kaneli on Sri Lankasta ja sitä kutsutaan myös Ceylonkaneliksi (Cinnamonum zeylanicum tai Cinnamomum verum). Sitä pidetään parhaana kanelin muotona, ja sillä on syvästi aromaattinen ja makea maku. Aromiensa lisäksi, mikä on pääasiallinen syy siihen, että käytämme sitä lännessä, sitä on käytetty tuhansia vuosia Aasiassa ja kreikkalaiset käyttivät sitä 400 eKr.
On olemassa useita kanelilajeja, ja se, mitä ostamme kaupoista, on lähes aina Kiinasta peräisin olevaa Kassiaa.
Kaneli oli niin haluttua, että se oli hetken aikaa kalliimpaa kuin kulta. Kaneli on kanelipuun kuorta, joka kuoritaan ja rullataan tangoiksi auringossa kuivaamisen jälkeen. Erottaaksemme aidon kanelin ja Kassian toisistaan, tarkastelemme kuoren paksuutta. Ceylonkaneli on vaaleampaa ja ohuempaa kuin Kassian kuori, joka voi olla useita millimetrejä paksu. Ongelma Kassian kanssa, joka on paljon halvempaa, on se, että se sisältää suuria määriä myrkyllistä kumariinia, joka voi vahingoittaa maksaa. Ceylonkaneli sisältää vain murto-osan kumariinista.
Ne, jotka käyttävät paljon kanelia, tulisi ehdottomasti käyttää vain Ceylonkanelia.
Ainesosat
Luomu ceyloninkaneli (Cinnamonum zeylanicum).