Tuotetieto
Berrymix
Antioksidantit suojaavat vapailta radikaaleilta. Kun syömme marjoja ja hedelmiä saamme itseemme antioksidantteja jotka suojaavat kehoamme vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit ovat haitallisia aineita joita muodostuu kun hengitämme ja liikumme. Tupakkaa poltettaessa, aurinkoa otettaessa, lujaa treenatessa tai ollessamme alttiita ympäristömyrkyille vapaiden radikaalien määrä lisääntyy. Vapaat radikaalit vaurioittavat solujamme ja nopeuttavat ikääntymistä - jos niitä vastaan ei ole antioksidantteja kehossamme. Siksi on tärkeää syödä antioksidanttipitoista ravintoa päivittäin.
Syötkö riittävästi marjoja ja hedelmiä? Elintarvikeliitto suosittelee, että syömme ½ kg marjoja, hedelmiä ja vihanneksia joka päivä pysyäksemme terveinä. Marjat ja hedelmät ovat hyviä lähteitä antioksidanteille. Antioksidantit ovat usein kuorissa väri- tai hapanaineiden muodossa. Syö värikkäitä marjoja, hedelmiä ja vihanneksia joka päivä. Valitse sellaisia, joissa on voimakas maku ja jotka ovat auringon kypsyttämiä.
ORACosoittaa antioksidanttitehon. ORAC-arvo on tapa mitata elintarvikkeiden antioksidanttiteho. Amerikkalaiset tutkijat sanovat, että meidän tulisi syödä 3000-5000 ORAC-yksikköä päivässä. Tämä arvo voi olla hankala tai helppo saavuttaa, riippuen mitä syöt. Tavallisissa vihanneksissa ei ole yhtä paljon antioksidantteja kuin marjoissa. Kourallinen Gojimarjoja tai lautasellinen mustikoita antaa meille päivän tarpeen. Jos sen sijaan valitset voileivän jossa on salaattia, kurkkua ja tomaattia, saat vain pienen osan suositellusta ORAC-arvosta.
Açai: Hyvänmakuinen tummanliila hedelmä Amatsonin ravintorikkaista maista. Voimakas väri paljastaa että Açai sisältää antosyanosidejen muodossa olevia antioksidantteja.
Gojimarja: Voimakkaan oranssinvärinen marja on eräs maailman ravintorikkaimmista. Himalajalla sen ajatellaan olevan lähde pitkälle ja onnelliselle elämälle. Sen ajatellaan parantavan näkökykyä ja energiatasoja sekä se tukee seksuaalisia kykyjä. Marja tunnetaan parhaiten polysakkaridiensa vuoksi.
Mustikka, eurooppalainen: Sisältää enemmän antioksidantteja kuin amerikkalainen, esim. antosyaaneja.
Amla: Pieni vihreä marja Intiasta, jossa sen katsotaan olevan yleisesti vahvistava - erityisesti vatsalle ja suolille. Uute sisältää 10-15 % polyfenoleita.
Mangostan: Antioksidantit ovat karvaita, niitä kutsutaan Xantoneiksi ja ne istuvat hedelmän kuoressa. Uute sisältää 5 % Xantoneita ja 3,5 % alfa-Mangostinia. Mangostan sisältää myös ainetta OPC (oligomeric pro¬antho¬cyanidins) korkeammalla antioksidanttiteholla kuin OCP viinirypäleistä ja männystä. Kaakkois-Aasiassa hedelmää käytetään mm. parantamaan nivelten liikkeitä.
Camu Camu: Keltainen, erittäin hapan hedelmä, joka johtuu korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta (noin 23% uutteessa).
Vadelma: Uute sisältää 20 % antioksidanttia Ellagitanniini.
Annostus
1-2 kapselia, 1-3 kertaa päivässä. Älä ylitä suositeltua annostusta.
Ainesosat
Uutetta marjoista ja hedelmistä per kapseli 440 mg: Açai (Euterpe oleracea) 88 mg, Gojimarja (Lycium barbarum) 88 mg, Mustikka (Vaccinium myrtillus) 66 mg, Amla (Emblica officinalis) 66 mg, Mangostan (Garcinia mangostana) 44 mg, Camu Camu (Myrciaria dubia) 44 mg, Vadelma (Rubus idaeus) 44 mg
Sisältö per kapseli à 440 mg
Açai (Euterpe oleracea) | 88 mg |
Gojimarja (Lycium barbarum) | 88 mg |
Mustikka (Vaccinium myrtillus) | 66 mg |
Amla (Emblica officinalis) | 66 mg |
Mangostan (Garcinia mangostana) | 44 mg |
Camu Camu (Myrciaria dubia) | 44 mg |
Vadelma (Rubus idaeus) | 44 mg |