Tuotetieto
Tamari Sojasås
Tamari on japanilainen, luonnostaan gluteeniton soijakastike, jolla on täyteläinen ja hyvin tasapainoinen maku. Soijakastike valmistetaan vanhan japanilaisen perinteen mukaisesti, jossa soijapavut käyvät läpi pitkän varastointi- ja fermentointiprosessin, joka on hyväksi vatsalle. Tamari-soijakastike sisältää yleensä vain soijapapuja, vettä, suolaa ja koji-sientä (sienikulttuuri). Tavallinen soijakastike sisältää useimmiten vehnää tai viljaa soijapapujen lisäksi.
Tamari on ihanan maukas kastikkeissa ja dippeissä, wokattujen vihannesten kanssa, sekoitettuna täysjyväriisin, seesaminsiementen ja norihiutaleiden kanssa, lisättynä raikkaaseen marinadiin hunajan/agaven, raastetun valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Kokeile paahtaa luonnollisia pähkinöitä ja siemeniä tamarilla ja syö välipalana tai ripottele ruokien päälle. Myös ihana asettaa keittiön pöydälle ja käyttää mausteena, niin hyvää, ettei suolasirotinta tule ikävä!
Ainesosat
Vesi, SOIJAPAVUT*, merisuola, suolattu shochu* (vesi, riisi*, suola, koji [Aspergillus oryzae]), paahdetut SOIJAPAVUT*, koji. *Luomusertifioitu ainesosa.