Laventeli on kasvi, joka kuuluu huulikukkaiskasvien (Lamiaceae) heimoon ja Lavandula-sukuun. Laventeli on erityisen tunnettu aromaattisista ominaisuuksistaan, ja sen tuoksua käytetään usein kosmetiikassa ja aromaterapiassa.
Joidenkin laventelilajikkeiden kukkia käytetään myös ruoanlaitossa, erityisesti ranskalaisessa keittiössä. Laventelinkukkia voidaan lisätä leivonnaisiin, jälkiruokiin ja juomiin antamaan hienovaraista kukkaista makua.
Laventelitee: Murskaa varovasti kukkurallinen teelusikallinen kuppiin ja täytä 2 dl kiehuvaa vettä. Anna hautua jopa 10 minuuttia.
Ekologinen laventelikukka
HKPA3-UC-70
Täytä alla oleva kenttä ja paina "Tallenna". Arvostelusi tallentuu ja on kaikkien asiakkaiden luettavissa. Pidätämme oikeuden poistaa asiattomat arvostelut.
Sonnentor Saffran Sonnentor