Maniokki kutsutaan myös nimillä maniokki tai yuca, ja se on pensasmainen yrtti, joka muodostaa suuria juurimukuloita. Näitä mukuloita viljellään monissa paikoissa ympäri maailmaa, ja ne ovat tärkeä peruselintarvike Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Koska maniokkijauho on maultaan neutraalia ja sillä on sitova ominaisuus, se on hyvä vaihtoehto vehnäjauholle.
Gluteeniton: Maniokkijauho on luonnostaan gluteenitonta, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon henkilöille, jotka ovat herkkiä tai intolerantteja gluteenille.
Neutraali maku: Maniokkijauho on melko neutraalin makuista, mikä tarkoittaa, että se ei hallitse niiden ruokien tai leivonnaisten makua, joissa sitä käytetään. Sitä voidaan käyttää sekä makeassa että suolaisessa ruoanlaitossa.
Käyttö ruoanlaitossa: Maniokkijauhoa voidaan käyttää kastikkeiden, keittojen ja patojen sakeuttamiseen. Sitä voidaan myös käyttää pannukakkujen, kreppien, friteerattujen ruokien ja kanan tai kalan leivitykseen.
Leivonta: Maniokkijauhoa voidaan käyttää osana jauhoseoksia leivän, kakkujen, muffinien ja monien muiden leivonnaisten leivontaan. Sitä voidaan myös käyttää gluteenittomien kakkujen ja leivonnaisten valmistamiseen.
Vehnän korvike: Koska maniokkijauho on gluteenitonta, sitä voidaan joskus käyttää vehnä- tai spelttijauhon korvikkeena resepteissä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että maniokkijauholla ei ole samoja rakenteen muodostavia ominaisuuksia kuin vehnällä, joten reseptiä voi olla tarpeen säätää.
100% ekologista hienoa jauhoa kassavasta
HABCF-ZX-500
Täytä alla oleva kenttä ja paina "Tallenna". Arvostelusi tallentuu ja on kaikkien asiakkaiden luettavissa. Pidätämme oikeuden poistaa asiattomat arvostelut.
Bipollen Svenskt Mother Earth
Chiafrö Svarta RAW&EKO Mother Earth
Macapulver RAW&EKO Mother Earth