Amarantti, jota kutsutaan myös nimillä revonhäntä tai kiwicha, on siemen, joka tulee samannimisestä kasviheimosta. Sitä on viljelty ravinnonlähteenä tuhansia vuosia, ja sen alkuperä on Etelä-Amerikassa. Amarantti on terveellinen pieni siemen kukasta, joka muistuttaa kvinoaa. Se on helposti sulava, sillä on mieto ja pähkinäinen maku ja se on proteiinin lähde. Sopii hyvin pihvien pohjaksi, patoihin, sekoituksiin, keiton päälle, salaattiin ja osaksi aamupuuroa.
Amarantin valmistaminen on helppoa. Huuhtele siemenet huolellisesti kylmässä vedessä. Keitä sitten 2 dl amarantinsiemeniä 3 dl vedessä noin 15 minuuttia, tai kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Voit sitten käyttää keitettyä amaranttia eri ruokalajeissa.
Ekologiset amarantinsiemenet
HPKS0-BD-500
Täytä alla oleva kenttä ja paina "Tallenna". Arvostelusi tallentuu ja on kaikkien asiakkaiden luettavissa. Pidätämme oikeuden poistaa asiattomat arvostelut.
Rawpowder Hallon Hela Frystorkad Rawpowder
Biofood Pumpafrön Biofood
Chiafrö Svarta RAW&EKO Mother Earth
Hasselnötter Eko Biofood