Tuotetieto
Satake Valurautapannu
Satake valurautapannu kestää koko eliniän, jos pidät siitä huolta. Pannu on mattapintaisesti emaloitu, mikä antaa täydellisen tuloksen ja tekee pannusta helppokäyttöisen ja helpon puhdistaa sekä kestää hyvin ruostetta. Pannu kestää astianpesuainetta. Toimii kaikilla lämmönlähteillä ja kestää korkeita lämpötiloja.
4 mm valurauta
Mattapintaisesti emaloitu
Kahva ruostumatonta terästä
Ergonominen kahva vakaalla otteella
Ei ruostu yhtä helposti kuin muut valurautapannut
Kestää astianpesuainetta
Ei kestä mikroaaltouunia
Ennen ensimmäistä käyttöä pannu tulee pestä ja kuivata huolellisesti. Rasvaa pannu kevyesti ruokaöljyllä. Vältä pannun kuumentamista tyhjänä.
Käytä mielellään puisia välineitä. Metallilastan tai -spatulan varovainen käyttö on ok, mutta yritä välttää metallivälineitä, kun olet juuri rasvannut pannun. Älä säilytä ruokaa valurautapannussa. Se on huonoa sekä pannulle että ruoalle.
Älä puhdista pannua ennen kuin se on jäähtynyt. Voidaan puhdistaa pelkällä kuumalla vedellä, mutta kestää myös käsinpesun pienellä määrällä astianpesuainetta ja harjaa. Jos käytit tarpeeksi paistorasvaa, kuuma vesi ja harja riittävät puhdistukseen.
Jos ruokajäämät ovat liian tiukasti kiinni, huuhtele hieman suolalla ja rypsiöljyllä. Harjaa puhtaaksi. Jos jäämiä on edelleen kiinni, kaada muutama ruokalusikallinen rypsiöljyä ja karkeaa suolaa pannuun ja hankaa talouspaperilla, kunnes jäämät irtoavat. Vältä valurautapannujen liottamista.
Kuivaa huolellisesti liinalla tai paperilla heti puhdistuksen jälkeen. Naarmut ja värimuutokset eivät vaikuta pannun suorituskykyyn.
Pannun on oltava täysin kuiva ennen säilytystä. Jos pinoat useita pannuja, laita kerros talouspaperia niiden väliin. Tämä pitää kosteuden poissa ja suojaa paistopintaa.
Jos tulevaisuudessa pannuun kuitenkin tulee hieman ruostetta, käy läpi ensimmäinen pesu ja sitten rasvaus, niin pannu on taas kuin uusi.