Tuotetieto
MCT Oil
OLIMP MCT OIL – on kasvikunnasta peräisin olevien keskipitkien rasvahappoketjujen (Medium Chain Triglicerides) sekoitus. Luonnossa näitä esiintyy erittäin pieniä määriä, ja elintarvikkeidemme keskuudessa sitä löytyy eniten kookosöljystä. Maksa hajottaa MCT-rasvat täydellisesti energiaksi, ilman että ne varastoituvat kehoon rasvakudokseksi tai ihonalaiseksi rasvaksi.
Nämä MCT-rasvahappojen ravitsemusfysoilogiset ominaisuudet johtuvat siitä, että ne imeytyvät suoraan ruoansulatuksesta vereen, joka on matkalla maksaan, toisin kuin muut rasvahapot. Tämän vuoksi ravitsemusfysiologit sanovat, että MCT:tä voidaan käyttää rasvan imeytymiseen liittyvien tavoitteiden yhteydessä. MCT-rasvahapot leviävät glykoosin tavoin nopeasti verenkiertoon, ja tarvitsevat palamiseen ainoastaan puolet siitä happomäärästä, mitä muut rasvat palamiseensa käyttävät. Näille MCT-rasvahapoille on tyypillistä myös, että niillä on kaksinkertainen palamisenergia (8,3 kcal/g) verrattuna hiilihydraatteihin ja proteiineihin (4 kcal/g), mikä johtaa korkeampaan lämmöntuotantoon.
MCT-öljyn nopea imeytyminen johtaa siihen, että lihasten hiilihydraattivarastot säästyvät fyysisessä rasituksessa. On osoitettu, että MCT-öljy vaikuttaa suotuisasti E-vitamiinin, kalsiumin ja magnesiumin imeytymiseen. MCT-öljy ei nosta veren kolesterolitasoja. Sen sijaan se säätelee niiden jakautumista nostamalla hyödyllisen HDL-kolesterolin osuutta ja laskemalla puolestaan haitallisen LDL-kolesterolin osuutta.
OLIMP MCT OILia suositellaan:
- nopea energialähde, joka on korvaamaton raskaan fyysisen harjoittelun aikana.
- suotuisa tekijä anabolisessa muuntamisessa ja lihasmassan katabolisia prosesseja rajoittava tekijä.
- suotuisa rasvakudoksia vähentävä tekijä.
- tekijä, joka säätelee kolesterolien (HDL och LDL) osuuksia veressä.
Kenelle: Henkilöille, jotka haluavat säännöstellä painoaan sekä fyysisesti aktiivisille henkilöille.
Annostus
½ ruokalusikallinen kerrallaan, 2 kertaa päivässä. Ruokailun yhteydessä 2 ensimmäisenä päivänä, sen jälkeen annostusta nostetaan joka 3. päivä, kunnes saavutetaan optimaalinen annostus: 1-3 rkl kerrallaan 2 kertaa päivässä. Salaatteihin, pastaan tai muihin vastaaviin. Älä lämmitä öljyä.
Ainesosat
Palmuöljy sisältää keskipitkiä rasvahappoja (MCT)