Cacao Powder

Tuotenumero
HCP03-S5-150
Lähetetään meiltä
5.12.2016

Tuotetieto

Kaakaopuussa kasvaa hedelmä (kaakaopalko), jonka sisällä olevista pavuista valmistetaan erinäisiä kaakaotuotteita. Kaakaolajeja on kolme: Criollo, Forastero ja Trinitario. Criollo on harvemmin markkinoilla nähty laji ja sen makua pidetään voimakkaimpana, ja jonka jälkimaku kestää pitkään. Se on myös kalleinta, koska sitä on vaikea viljellä ja sato on vähäistä, minkä vuoksi useimmat viljelijät käyttävät nykyään kestävämpiä lajeja Forasteroa tai hybdridilajia Trinitarioa.

Alkuperä
Superfruit kaakaon pavuista valmistettu tummasuklainen kaakaorouhe tulee juuri Criollo-kaakosta! Superfruit tekee yhteistyötä perulaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden työn tarkoituksena on säilyttää Criollo. Lupaamme vertaansa vailla olevan makuelämyksen, jollaista on vaikea löytää muista kaakaorouheista ja hurmaavan, runsasaromisen tuoksun. Pavut valmistetaan fermetoimalla, kuivaamalla ja paahtamalla. Pavut murskataan rouheeksi, jota voidaan käyttää missä vain salaatista hedelmä-pähkinäsekoituksiin, leivonnassa jne.!